Våra Förmånstagare

Förutom träning och deltagande i olika lopp har varje Team också ett insamlingsmål.
Teamen samlar in pengar till två eller flera välgörenhetsorganisationer eller projekt och skapar samtidigt en positiv massmedial uppmärksamhet om vårt projekt och vår insamling.

1. Vald huvudorganisation är stiftelsen Ronald McDonalds Barnfond dit 75 % av insamlingen ska gå.
Ronald McDonald Barnfond är en ideell insamlingsstiftelse med 90-konto. Vi samlar in pengar för att bygga Ronald McDonald Hus där familjer med svårt sjuka barn kan bo tillsammans i en hemlik och trygg miljö, nära sjukhuset. Det finns 5 Hus runt om i Sverige: Huddinge, Linköping, Lund, Göteborg och Uppsala. Varje år bor det 3600 familjer på Husen och sedan starten 1993 har det bott 200 000 familjemedlemmar totalt. Vi bidrar även med medel till barnmottagningar som vill anpassa väntrummen för barn på landets sjukhus och vårdcentraler.
Läs mer på www.ronaldmcdonaldhus.se

2. Vald andra organisationen är New Life Mission Barnhem i Kenya. Dit minst 15 % av insamlingen ska gå.
New Life Mission är en insamlingsstiftelse med 90-konto. Vårt mål är att hjälpa människor till en bättre vardag och ge dem ett hopp om en tryggare framtid. Varje människa är viktig, oavsett kön, ålder eller social status. Vi önskar att barn ska få en trygg och säker uppväxt där utbildning och lek går hand i hand.
New Life Mission bedriver hjälpverksamhet i slummen ”Kware”, Ongata Rongai. Här finns många människor lever under existensminimum. Barnen växer upp i en miljö där sjukdom, kriminalitet, prostitution, alkohol och våld är en del av vardagen. Barnarbete är vanligt, för att familjen ska kunna få lite mat eller kunna betala hyra.

Läs mer på http://www.newlifemission.se

3. Utöver den valda organisationen kan varje Team även ha en eller flera lokala organisationer dit de övriga 10 % går. Kan vara den lokala lekterapin eller annan organisation. Den lokalt valda organisationen, eller projektet, ska ha en gemensam nämnare och det är sjuka barn. Väljer Teamet inte detta alternativ går hela summan till alternativ 2.