Förmånstagare & Sponsorer
Allt överskott från våra event går till våra förmånstagare
Våra förmånstagare
Hjärtebarnsfonden
Hjärtebarnsfonden är en nationell, oberoende intresseorganisation som sedan 1975 arbetar för att stödja barn med medfödda hjärtfel och deras familjer. Varje år får cirka 2000 familjer i Sverige besked om att deras nyfödda barn har problem med hjärtat, vilket kan variera från mindre hål som växer igen av sig själv till livshotande tillstånd som kräver omedelbar operation.I dag lever över 90 000 personer med medfött hjärtfel, varav 20 000 är under 18 år. Hjärtebarnsfonden samlar mer än 6000 medlemmar i 12 lokala Hjärtebarnsföreningar över hela Sverige. Dessutom finns en trettonde förening, GUCH (Grown Up with Congenital Heart Disease), som är Sveriges enda patientförening för vuxna med medfött hjärtfel.
Bike4Life är stolta över att ge 50% av vår insamling till Hjärtebarnsfonden. Genom våra cykellopp och evenemang bidrar vi till att förbättra livssituationen för hjärtebarn och deras familjer, samt synliggöra deras utmaningar.
BRIS
Psykisk ohälsa är vanligt hos elitidrottare precis som inom normalpopulationen och något vi bör prata mer om. I Sverige ses att 54 % i populationen i åldern 16-29 år rapporterar ångestrelaterade problem (Folkhälsomyndigheten, 2021). Enligt en färsk studie (Åkesdotter et al., 2020) såg man inom populationen elitidrottare en livstidsprevalens vad gäller psykisk ohälsa på 51,7 %. Medelålder vid debut av psykisk ohälsa var i studiens population vid 19 år, en ålder där många elitidrottare går från junior till seniornivå och flera avslutar idrottsgymnasierna. Det tycks finnas skäl till att arbeta mer med förebyggande insatser vad gäller psykisk ohälsa runt denna sårbara ålder.
CK Bike4Life vill vara med och hjälpa till och det gör vi genom att stödja BRIS viktiga arbete.
BRIS erhåller 25% av vår insamling för att fortsätta sitt arbete med att ungdomar.
Svensk Paracykel
Paracykel är en grengrupp och disciplin inom Svenska Cykelförbundet (SCF) som riktar sig till personer med rörelse- och synnedsättningar. Genom att anpassa cyklar efter individuella funktionsnedsättningar gör vi det möjligt för en stor grupp att njuta av cykling. Inom paracykelsporten används fyra cykeltyper, beroende på den aktives förmåga och behov:
Tandem: För synskadade eller blinda cyklister.
Handcykel: För personer med amputationer eller ryggmärgsskador.
Trike: För dem med neurologiska och/eller muskulära nedsättningar.
Racercykel: För cyklister med amputationer eller neurologiska/muskulära nedsättningar.
Cykling är en fantastisk och effektiv aktivitet för personer med funktionsnedsättningar, vilket bidrar till att förbättra både kondition och välmående. Oavsett om målet är att motionera, tävla i paracykel eller förbättra prestationer inom andra paraidrotter, erbjuder paracykelsporten en inkluderande gemenskap. Svensk Paracykel erhåller 25% av vår insamling för att stödja sitt viktiga arbete.