Race across America, 12

RONN, KAUFMANN, & MEIERHOFER I APPALAKERNA
Kommer någon av dem att ta Jure Robic Award?
19 juni 2024 , 7:24 am ET
De tre främre, Jimmy Ronn (Sverige), . Lukas Kaufmann (Österrike) och Dominik Meierhofer (Österrike) befinner sig alla i Appalacherna – av många anses vara den tuffaste delen av RAAM. Funderar på att lägga in 2 600 mil eller så, och sedan göra oändliga hill repeats. För att få en uppfattning om hur profilen ser ut genom West Virginia och in i Maryland, skaffa en Toblerone-godis, slå upp den, och se en ganska korrekt skildring av klätterprofilen dessa killar kommer att möta i milen framför.
En av trion kan vinna Jure Robic-priset i detta avsnitt. Efter den tragiska förlusten av Jure Robic (Slovenien) i en cykel/autokollision 2010 ville RAAM:s arrangörer hedra den 5-faldiga vinnaren och så skapade 2011 Jure Robic Trophy som tilldelas den ryttare med snabbaste snittet på de 37,1 milen från tidsstation 48 till 49 mellan Cumberland och Hancock, Maryland, sedan länge ansett som den tuffaste delen av RAAM. Sektionen stoltserar med fyra stora klättringar, en gång över varje, doppar vägen ner och tar bort all den hårt intjänade höjden, men innan en ryttare kan återhämta sig från den tidigare stigningen hägrar nästa – grymt och straffande.
Robic sa ofta att det han mest såg fram emot i RAAM var Appalachianerna och denna ökända serie av kullar. Robic visste att hans förmåga att fortfarande ha kraften och reserverna att driva takten här skulle göra det möjligt för honom att dra sig ifrån alla som står honom nära.
Ronn är på väg till McHenry, Maryland, och är ”bara” ca 329 mil till mål. Kaufmann har precis nått Grafton, West Virginia, och behöver trampa ytterligare 370 mil för att nå Atlantic City Boardwalk. Meierhofer är på väg att nå West Union, West Virginia, och måste fortsätta 426 mil till för att nå mål.
För att se livespårningen, besök: https://www.raamrace.org/live-tracking

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × fem =