Förmåstagare & Sponsorer

Allt överskott från våra event går till våra förmånstagare

våra förmånstagare

Nationellt | Sverige

— Hjärtebarnsfonden

Ett trasigt barnhjärta förändrar allt. Varje år får 2000 familjer i Sverige beskedet att deras nyfödda barn har fel på sitt hjärta. Det kan röra sig om allt från mindre hål som växer igen av sig själv till livshotande situationer som kräver omedelbar operation. 
I dag lever fler än 90 000 personer med medfött hjärtfel, varav 20 000 är under 18 år.

Hjärtebarnsfonden är en riksomfattande, oberoende intresseorganisation som sedan 1975 aktivt arbetar för att ge röst åt hjärtebarnen och deras familjer och därmed synliggöra och förbättra deras ofta mycket tuffa livssituation. Hjärtebarnsfonden samlar drygt 6000 medlemmar i 12 Hjärtebarnsföreningar lokalt förankrade över hela Sverige. En trettonde förening är nationellt verksam och samlar vuxna med medfött hjärtfel, GUCH, (Grown up with Congenial Heart Disease). Det är Sveriges enda patientförening för denna grupp.
Hjärtebarnsfonden erhåller 50% av insamlingen

Nationellt | Sverige

— Svensk Paracykel

Paracykel är en grengrupp och disciplin inom Svenska Cykelförbundet (SCF). Sporten riktar sig till personer med rörelse och synnedsättningar.
Genom att anpassa cykeln efter en persons funktionsnedsättning möjliggörs för en stor grupp att cykla.
Inom sporten används det fyra cykeltyper med handcykel, racer, tandem och trike som används av aktiva beroende på förmåga och funktionsnedsättning.

• Tandem – för synskadade eller blinda
• Handcykel – amputerade eller ryggmärgsskadade
• Trike – neurologiskt och/eller muskulärt nedsatta
• Racercykel – amputerade, neurologiskt och/eller muskulärt nedsatta

Cykling är fantastiskt bra och effektiv aktivitet för personer med funktionsnedsättningar för att förbättra sin kondition och välmående.
Oavsett om det är för att motionera för att må bra, för att prestera för att tävla i paracykel, eller för att kunna prestera bättre i en annan paraidrott.
Paracykel finns som tävlingsform idag på både landsväg (alla fyra cykeltyperna) och på bana (racer och tandem). 
– Svensk paracykel erhåller 30% av insamlingen 

Nationellt | Sverige

— Svealand Cykling Team

Stockholms Cykelförbund står bakom den nationella satsningen för att ge unga cyklister möjligheten att ta sin cykling till internationell nivå och kanske i förlängningen till proffsnivå. Projektet är öppet för cyklister i hela landet och 2024 har vi nära 140 cyklister anslutna från över 40 klubbar.

Vi är stolta och glada över att kunna ge så många ungdomar den möjlighet som de kanske inte hade haft annars. De flesta av våra ungdomar tränar och tävlar i klubbar som inte har möjligheten att ta med lag utomlands. Ofta då de inte har tillräckligt många ungdomar i samma ålder. Svealand erbjuder då klubbarnas cyklister en möjlighet att tävla som ett lag utomlands.

Nationellt tävlar dessa cyklister för sina klubbar. De Svenska mästerskapen, Svenska Cupen, nationella och lokala tävlingar representerar de alltid sin klubb precis som vanligt. Den enda tävlingen i Sverige som Svealand Cycling Team finns på är U6 Cycle Tour i Tidaholm som är Sveriges enda internationella etapplopp.
– Svealand cykling team erhåller 20% av insamlingen 

 

Våra Samarbetspartners

Vill du / ditt företag vara med och tillsammans med CK Bik4Life vara med och göra skillnad!
Hör av dig till klubbens ordförande Billy Ydefjäll på 0702-733 733