Förmåstagare & Sponsorer

Allt överskott från våra event går till våra förmånstagare

våra förmånstagare

Nationellt | Sverige

— Hjärtebarnsfonden

Ett trasigt barnhjärta förändrar allt. Varje år får 2000 familjer i Sverige beskedet att deras nyfödda barn har fel på sitt hjärta. Det kan röra sig om allt från mindre hål som växer igen av sig själv till livshotande situationer som kräver omedelbar operation. 
I dag lever fler än 90 000 personer med medfött hjärtfel, varav 20 000 är under 18 år.

Hjärtebarnsfonden är en riksomfattande, oberoende intresseorganisation som sedan 1975 aktivt arbetar för att ge röst åt hjärtebarnen och deras familjer och därmed synliggöra och förbättra deras ofta mycket tuffa livssituation. Hjärtebarnsfonden samlar drygt 6000 medlemmar i 12 Hjärtebarnsföreningar lokalt förankrade över hela Sverige. En trettonde förening är nationellt verksam och samlar vuxna med medfött hjärtfel, GUCH, (Grown up with Congenial Heart Disease). Det är Sveriges enda patientförening för denna grupp.
Hjärtebarnsfonden erhåller 60% av insamlingen

Nationellt | Sverige

— Ronald McDonald Hus

När ett barn blir så sjukt att det behöver specialistvård innebär det ofta behandling på ett sjukhus långt hemifrån. En redan tuff period blir knappast enklare av att behöva vistas i en främmande sjukhusmiljö full av apparater och vita rockar, långt ifrån sin familj och vardagen. Därför finns Ronald McDonald Hus.

Ronald McDonald Hus kan hela familjen bo tillsammans i en hemlik miljö och leva så vanligt som möjligt, bara ett stenkast från sjukhuset. Här kan familjen laga sin egen mat, ha fredagsmys, busa i trädgården eller bara stänga in sig och vara. Här finns alltid någon annan som verkligen förstår. Våra Hus är så nära ett hem man kan komma, så nära sjukhuset man behöver vara. Vi tror att barn och familjer läker bättre så.

– Det finns 5 Hus runt om i Sverige: Huddinge, Linköping, Lund, Göteborg och Uppsala.
– Varje år bor det 3 600 familjer på Husen och sedan första huset öppnade 1993 har det bott 200 000   familjemedlemmar totalt.
– Ronald McDonald Hus får 15% av insamlingen

Internationellt | Kenya

— New Life Mission

New Life Mission är en insamlingsstiftelse med 90-konto, vars mål är att hjälpa
människor till en bättre vardag och ge dem ett hopp om en tryggare framtid.
Varje människa är viktig, oavsett kön, ålder eller social status. 

NLM önskar att barn ska få en trygg och säker uppväxt där utbildning och lek går hand i hand.
New Life Mission bedriver hjälpverksamhet i slummen ”Kware”, Ongata Rongai. Många människor lever under existensminimum. Barnen växer upp i en miljö där sjukdom, kriminalitet, prostitution, alkohol och våld är en del av vardagen. Barnarbete är vanligt, för att familjen ska kunna få lite mat eller kunna betala hyra.
NLM har 90-konto och får 15% av insamlingen

Nationellt | Lokal organisation i Sverige

— Barncancerfonden

Bike4Life Team Växjö har valt att ge 10% av Teamets insamling till Barncancerfonden Södra och det genom att arrangera Barncancerloppet i Växjö

Nationellt | Lokal organisation i Sverige

— Para- och Ungdomscykling

10 % av överskottet från Bike4Life Tour går till Svenska Cykelförbundet som ser till att stödja Ungdomscykling och Paracykling

Nationellt | Lokal organisation i Sverige

— Ronald McDonald Hus i Huddinge

Bike4Life Team Stockholm har valt att ge 10% av Teamets insamling till Ronald McDonald Hus i Huddinge

Våra Samarbetspartners

CK Bike4Life har ett samarbete med Svenska Cykelförbundet och vi är stolta över att kunna stödja förbundet och tillsammans lyfta fram cykel för funktionsnedsatta och ungdomar.
Detta gör vi genom att 10 % av överskottet från Bike4Life Tour går till Svenska Cykelförbundet som ser till att fördela överskottet till Ungdomscykling och Paracykling