Ambassadör för CK Bike4Life

Som Ambassadör för Bike4Life förväntas man vara med och utveckla varumärket och se till att skapa kännedom om Cykelklubben, dess verksamhet och förmånstagare. Förutom Milla Jonsson, som finns i en tidigare presentation, vill vi presentera ytterligare en Ambassadör för Bike4Life.

Daniel Strandberg

Daniel Strandberg bor i Växjö ihop med Sambo Olivia, och snart blir det tre personer i familjen. Jobbar sen 2011 på ICA Maxi Special i Växjö. Han föddes med en Cerebral Pares och PEVA-fot på vänster sida av kroppen och har därför under sitt uppväxt åkt in och ut från lasarettet och gjort en massa operationer och behandlingar. Nu föreläser han i ämnet för att människor ska få en annan bild av vad en CP-skada är och för att barn och ungdomar ska våga prata om sina funktionsnedsättningar och våga idrotta trots sina handikapp.

Varför vill du engagera dig i Bike4Life?
Jag lärde känna Jocke Persson och Billy Ydefjäll under tiden jag var med i Ride of Hope 2014 och tyckte det var helt fantastiskt att kunna hjälpa sjuka barn samtidigt som man utövar sin största passion i livet. Sen när jag började tävla i Para-cykel och mitt mål blev att vinna VM och Paralympics så fanns inte tiden att satsa på båda delar. När förfrågan dök upp att kunna representera Bike4Life på tävlingar i Sverige fanns det ingen tvekan att hoppa på tåget igen.

Vad är din koppling till cykel?
Cyklingen vill jag påstå har räddat många saker i mitt liv. När man har en CP-skada så vill musklerna i kroppen dra ihop sig om man inte aktiverar dem. Jag spelade fotboll och innebandy som barn men det fungerade aldrig riktigt med mina skador. Efter en operation började jag cykla, egentligen för att kunna komma tillbaka till fotbollen så fort som möjligt men det va så skoj med cykel så jag la fotbollskorna på hyllan och investerade i en landsvägscykel istället. Cykel är helt enkelt den bästa träningsformen för min kropp och knopp.

Vad vill du bidra med?
Jag vill bidra med att i positiv anda samla in mer pengar för att hjälpa drabbade barn. Självklart vill jag också att Bike4Life växer runt om i Sverige så vi blir en ännu fler som jobbar åt samma håll. Jag vill även hjälpa till att göra reklam för Bike4Life på landsvägarna samt på tävlingar runt om i Sverige och i olika sociala medier.

Hur ser du utvecklingen för Bike4Life?
Det viktigaste är ju självklart att vi får in så mycket pengar som möjligt så vi på olika sätt kan hjälpa drabbade familjer. Sen vill jag även se hur Bike4Life växer runt om i landet.

Och slutligen, ditt finaste cykelminne?
Jag har egentligen två fina minnen. Det första jag kom och tänka på är när jag lärde mig att cykla. Sjukgymnasten jag hade när jag var liten sa ”du kommer aldrig kunna lära dig att cykla, din balans är så nedsatt på grund av din CP-skada.” Det tog mig en vecka sen satt jag på cykeln utan stödhjul. Det andra minnet är när jag tog på mig landslagsdressen första gången, wow vilken ära det var och oj vad jag ville visa sjukgymnasten att jag hade lyckats.

Tillsammans är vi starka, för barnens skull! Vi ses på vägarna, cykla lugnt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − arton =