Ambassadör för CK Bike4Life

Som Ambassadör för Bike4Life förväntas man vara med och utveckla varumärket och se till att skapa kännedom om Cykelklubben, dess verksamhet och förmånstagare.

Milla Jonsson

Milla bor i Vallentuna utanför Stockholm. Har sambo och 1 utflyttad son. Driver sedan många år eget företag och är expert inom arbetsrätt- och arbetsmiljörätt.
Har sedan 90-talet drivit egna företag och har en social medvetenhet sedan många år tillbaka. Har de senaste året engagerat sig i projekt som varit kopplade till idrott och då främst med inriktning barn och ungdomar. Drev under flera år en dykskola för barn och ungdomar, Stockholms fridykarförbund.
Har cyklat sedan 2013, främst landsväg och hunnit med både motionslopp som några tävlingar. Är i dag ledamot i Svenska cykelförbundets styrelse samt i Stockholm Cykelförbunds styrelse. Var med och arrangerade Stockholm Velothon och är sedan 2018 kommissarie inom Lvg och CX.

1. Varför vill du engagera dig i Bike4Life?
Jag fick en förfråga från Billy Ydefjäll om jag skulle vara intresserad av ett välgörenhetsprojekt – han hade sett mitt engagemang i Afrika och blev nyfiken. Jag har sedan tidigare ett engagemang i Kenya och Namibia och båda såg vi en möjlighet att göra något gott! Att göra bra saker för andra får mig att må bra! Eftersom jag är flyktingbarn ser jag denna möjlighet att ge tillbaka genom mitt engagemang och då främst genom att starta ett Stockholms team.

2. Vad är din koppling till cykel?
Jag skadade mig i löpning i slutet på 2012 och insåg att jag behövde finna en nya sport! Jag har alltid tyckt om livsstilssporter! Började cykla på en hybrid under vintern 2012 och under våren 2013 började jag inse att det kanske inte var den rätta cykeln för mig! Köpte därför en landsvägsracer efter att ha tröttnat på att bli omkörd av alla och fastnade!
En helt fantastisk sport där gemenskap gick att kombinera ihop med träning som välgörenhetsprojekt. I mitt fall blev det några resor mellan Lund-Stockholm med Ride of Hope, även den internationella delen där jag var vice kapten. Sedan har jag själv cyklat runt Sverige och dragit in pengar bl a till Suiced Zero och deras förebyggande arbete.

3. Vad vill du bidra med?
Jag vill både visa på hur viktigt det är med ett engagemang på låg eller hög nivå – att alla kan vara med i exempelvis Team Stockholm och att det som vi gör, faktiskt gör skillnad. Eftersom jag även älskar att resa är detta inte bara en resa för själen utan även en resa där relationer skapas och knyts mellan människor både här i Sverige som i mitt fall Kenya tillsammans med New Life Mission.

4. Hur ser du utvecklingen för Bike4Life?
Jag hoppas att det engagemang som redan finns ska utvecklas genom att fler team skapas i landet och att det blir tydligt att vi gör skillnad på vägen! Varje bentag är ett steg i rätt riktning.

5. Och slutligen, hur många cyklar har du?  
Här kan jag svara på flera sätt, hahaha, fast jag föredrar rak kommunikation, 8 st. En för varje tillfälle!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 − åtta =