CK Bike4Life, snart i Kenya!

Vår Ambassadör, Milla Jonsson, besöker vår förmånstagare New Life Mission

Nu har vi cyklat i 2 dagar! Letat vägar, pausmöjligheter, vätskeintag, var finns djuren och hur långt kan en dags cykling vara?
Redan nu efter att antal mil både i bil som på cykeln har vi hittat underbara stråk! Det är allt från stigar till grusvägar för både den oerfarna som rutinerade cyklisten! Att vi befinner oss på högre höjder känns i både kropp som knopp😁!
Lokalbefolkningen som vi träffat längst med vägen är otroligt vänliga och hjälpsamma. Samtidigt undrar jag vad de tänker… ingen har ju cyklat på dessa vägar tidigare. Definitivt inte en vit person och allra minst en kvinna😁! Det är många Jambo och tummen upp! Tänker i mitt stilla sinne att Stockholmsbilisten har något att lära här😁. Vad som är skönt är att vi har en följebil med oss hela tiden. Det underlättar enormt när David kan tolka och berätta! David är massajen som står bredvid mig på bilden.
Just nu är det väldigt torrt i den här delen av Kenya! Alla väntar på regnet! Sist det regnade här var i april! Det syns på boskapen att det är ont om mat – de är magra! Själv har jag inget emot lite regn jag heller😊! Då kommer dammet att lägga sig och vägarna blir hårda. Det som även sker är att alla träd börjar blomma! Det går på ett ögonblick enligt lokalbefolkningen.
Dagens höjdpunkt var nog girafferna vid campen! De tittade på oss och vi på dem😂🦒. Vem kan säga att man har giraffer utanför sitt sovrum😁!
Jag ser verkligen fram mot nästa år då Bike4Life tillsammans med Stiftelsen New Life Mission arrangerar en cykelresa hit ner – varför inte följa med och dela den här upplevelsen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fem =