Presentation av styrelsen, Jocke

Jocke Persson bor i Växjö. Han är gift med Cissi och har tre döttrar Tuva, Tilde och Molly. Jobbar sedan 1997 som legitimerad naprapat och driver Naprapatkliniken som sedan 2005 ligger i Idrottsklinikens lokaler. Förutom arbetet är Jocke friidrottsledare i IFK Växjö. Är även en hängiven ”hobby-Ölänning” sedan 30 år.
Jocke lärde känna Billy Ydefjäll då de cyklade ihop under Ride of Hope-flagg och 2016 startade de tillsammans Bike4Life.

1. Varför vill du engagera dig i Bike4Life?
Ingen skall behöva vara sjuk. I synnerhet inte barn. Jag tittar på mina tre underbara döttrar och de är det finaste jag och min fru har. Så känner nog alla föräldrar. Under de år vi har jobbat med att ”trampa in pengar” till förmån för sjuka barn har vi träffat så många som lider och har lidit av sjukdom och jag tycker det är SÅ jobbigt att bara se på. Genom att engagera mig i Bike4Life får jag en chans att försöka hjälpa sjuka barn och deras familjer. Mitt enkla motto är att ingen kan göra allt men alla kan något.

2. Vad är din koppling till cykel?
Min koppling till cykling är det alltid varit ett transportmedel som tog mig från hemmet till skola, kompisar och idrottsaktiviteter. Pga av ett sargat knä fungerade det inte med de sporter jag höll på med så när min vän, Henrik, föreslog att vi skulle köra Vätternrundan en gång i tiden blev cykeln istället ett träningsredskap. Jag (och förmodligen mängder av andra människor) trodde Vätternrundan var det enda lopp som fanns för motionärer men när jag insåg att det fanns andra lopp och utmaningar har cyklingen tagit mig till många vackra platser i Europa. Men det finns mycket kvar…

3. Vad vill du bidra med?
Sedan grundandet av Bike4Life 2016 har jag varit en av de som driver Växjö-laget. Vårt mål är att fortsätta träna ihop, trivas ihop och samla in pengar ihop. Att göra lite nytta på vägen, som vi brukar säga. Lokalt vill jag att vårt team skall växa med lite fler medlemmar samt att vi skall utveckla de aktiviteter vi anordnar idag. Det är tillsammans vi är starka. I CK tänker jag mig att vara behjälplig då nya stadslag grundas och, vid behov, komma med lite idéer om vad de kan hitta på baserat på vad vi i Växjö gör och har gjort.

4. Hur ser du utvecklingen för Bike4Life?
”The sky is the limit”! Jag tror och hoppas att Bike4Life sprider sig över landet, från norr till söder och från öst till väst. Givetvis är det kul, på det personliga planet, att se att vår lilla idé vuxit sig stor men viktigast är att vi TILLSAMMANS kan förbättra livet och tillvaron för allvarligt sjuka barnen. För inte tala om de förbättringar träningen gör för oss själva.

5. Mitt bästa Bike4Life minne så här långt?
Det bästa cykelminnet med Bike4Life är när jag fick hela gänget cykla från Thonon-les-Bains vid Genèvesjön, över 15 alper ner till Menton på Rivieran. En magisk resa där det var såå häftigt att se alla i teamet fixade det. Om jag var populär efter första dagen? Skulle inte tro det… Men efter sista var det lite andra tongångar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − elva =