Presentation av styrelsen – Anders

Anders Adamsson är en före detta svensk professionell cyklist och numera sportkommentator i Eurosport. Anders kallas av sin medkommentator Roberto Vacchi ofta för ”Experternas expert”. Detta är möjligen en travesti på smeknamnet på Vacchis favoritcyklist Fausto Coppi, som ibland kallades ”Myternas myt”.
Förutom att titulera sig som Expertkommentator kan Anders även skriva cyklist, rektor, poddradiopratare och personlig tränare i ledarskap på sitt CV. 

1. Varför vill du engagera dig i Bike4Life?
Livet kan knappast bli tuffare än när de allra minsta drabbas av allvarlig sjukdom, att kunna vara en liten kugge i att göra livet mer uthärdligt för de drabbade och deras familjer känns oerhört stimulerande.

2. Vad är din koppling till cykel?
Cyklist sedan födseln. Uppväxt i en familj där cykelsport alltid varit centralt, började tävla redan i slutet av 60-talet och är sedan dess fast i denna underbara sport som gett och fortfarande ger mig så mycket. Efter den aktiva karriären så har jag i snart ett kvarts sekel varit expertkommentator på Eurosports stora cykelsändningar. Startade Sveriges första cykelpodd cykelradion.se 2010 där vi täcker hela cykelperspektivet allt från vardagscyklisten till nyrakade ben och svett.

3. Vad vill du bidra med?
Att kunna bidra och ge inspiration till mer cyklande är en ynnest, att cyklande också kan bidra med medel för utsatta är guldkanten på cyklandet.

4. Hur ser du utvecklingen för Bike4Life?
Hoppas så klart att denna klubb kan fokusera på de sociala värdena mer än snabba tider. Här är gemenskapen det viktiga och nätverkandet det som ger kraft till att Bike4life kommer att bidra med så mycket medel som möjligt till våra förmånstagare.

5. Och slutligen, se till att ni är snygga när ni cyklar och var föredömen i trafiken!

Processed with MOLDIV

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − tio =