Presentation av styrelsen – Billy

Billy bor i Växjö och arbetar på Ronald McDonald Barnfond i Stockholm och har i sitt tidigare arbete på Barncancerfonden skapar en rad framgångsrika insamlingsevent. Främst inom friskvård där Spin of Hope är det största eventet med nästa 30.000 deltagare årligen.
Billy ligger också bakom Ride of Hope, Swim of Hope och nu även Bike4Life.

1. Varför startade du Bike4Life?
Efter några år som lagkapten för Rynkeby Team Växjö och Ride of Hope Team Växjö kände jag att det var dags att sadla om och startade tillsammans med Jocke Persson Bike4Life. Vårt mål är att trampa in pengar till sjuka barn och deras familjer. Nu tar vi steget vidare och startar Cykelklubben Bike4Life och vill genom det skapa ännu bättre förutsättningar för barn, både nationellt och internationellt.

2. Vad är din koppling till cykel?
Jag började tävlingscykla 1973 och efter en massa års uppehåll blev det ett par Vätternrundor och ett antal motionslopp. När vi startade upp Ride of Hope 2008 var det dags att börja cykla igen och sedan dess är jag fast i cykelvärlden. En bra motionsform kombinerat med ett väldigt gott kamratskap gör att det är svårt att låta bli.

3. Vad vill du bidra med?
Jag vill vara med och skapa en Cykelklubb med hjärtat på rätt plats och en klubb med mycket känsla och gemenskap. En klubb som gör nytta på vägen helt enkelt.
Att se till att lokala Teamen får de förutsättningar som behövs och vi kan skapa förutsättningar till våra förmånstagare.

4. Hur ser du utvecklingen för Bike4Life?
Förhoppningen är att vi kommer fortsätta utveckla Bike4Life och på sikt ha runt 10-12 lokala Team som runt om i landet är med och gör skillnad för våra förmånstagare. Att bidra med insamlade pengar till barn som behöver det mest är något som ligger mig varmt om hjärtat. När min dotter Linn var drygt ett år fick hon cancer och kämpade under 10 år innan hon gick bort. Under dessa år tillbringade vi mycket tid i Lund och Linn genomgick ett antal tuffa behandlingar, tillsammans med syskonen kunde vi bo på Ronald McDonald Hus i Lund, en plats för samvaro och utan behandlingar. En plats att ladda med ny energi.
Med mitt engagemang vill jag ge möjlighet för sjuka barn och deras familjer att läka i en trygg miljö. Jag vill också vara med och göra skillnad för barn i andra länder, utbildning och trygghet är viktigt och även att bidra till att ändra synen på bortgifte och könsstympning.
Så Bike4Life är med och skapar en bättre framtid!

5. Din första racer?
Min första racer var en orange 10-växlad Crescent som jag fick som 13-åring när jag tävlade med Växjö VAIS cykelsektion.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fyra =